PERCEPCIÓ DEL COLOR PER REFLEXIÓ I PER TRANSMISSIÓ

Un cos opac, és a dir no transparent absorbeix gran part de la llum que ho il·lumina i reflecteix una part més o menys petita. Quan aquest cuerto absorve tots els colors continguts en la llum blanca, l'objecte sembla negre. Quan reflecteix tots els colors de l'espectre, l'objecte sembla blanc. Els colors absorbits desapareixen en l'interior de l'objecte, els reflectits llengan a l'ull humà. Els colors que visualitzem són, per tant, aquells que els propis objectes no absorbeixen, sinó que els propaguen.
REFLEXIÓ
Tots els cossos estan constituïts per substàncies que absorbeixen i reflecteixen les ones electromagnètiques, és a dir, absorbeixen i reflecteixen colors. Quan un cos es veu blanc és perquè rep tots els colors bàsics de l'espectre (vermell, verd i blau) els retorna reflectits, generant-se així la barreja dels tres colors, el blanc. Si l'objecte es veu negre és perquè absorbeix totes les radiacions electromagnètiques (tots els colors) i no reflecteix cap.
El color de la llum emesa per un cos en la foscor depèn de la longitud d'ona de la radiació que , al seu torn, és funció de la temperatura. Un objecte que està a una temperatura inferior a 500 ºC, ens dóna una radiació infraroja, a partir d'aquesta temperatura, la radiació impregna la nostra retina. Diem que un objecte té un color quan, amb preferència, reflecteix o transmet les radiacions corresponents a tal color. Per exemple, un cos és vermell per reflexió o transparència quan absorbeix en gairebé la seva totalitat, totes les radiacions menys les vermelles, les quals reflecteix o es deixa travessar per elles.
TRANSMISSIÓ
El color de l'objecte transparent depèn de la llum del color que transmet. Un cas podria ser que un tros de vidre vermell es veu vermell, ja que absorbeix tots els colors, excepte el vermell, el qual transmet. El material en el vidre que absorbeix selectivament llum de diferent colors es coneix com pigment. La llum es reemet d'àtom en àtom dintre del vidre. El vidre que s'utilitza en finestres és incolor, ja que transmet totes les freqüències visibles de la mateixa mesura.